Cinematic Wedding filmt bruiloften op unieke wijze. Ze proberen de magie te pakken van de trouwdag en die te verwerken in een echt cinematografisch verhaal. Oprichter en videograaf Tim Manders legt uit hoe je je trouwreportage nóg mooier kunt laten worden door zelf met wat kleine zaken rekening te houden.

De keuze van een goede videograaf en fotograaf is heel belangrijk en zeer bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Echter, zij moeten het op de dag doen met de situatie zoals die zich voor hen ontvouwt. Door net een beetje meer zelf de regie in handen te nemen kun je je trouwfilm en fotoalbum aanzienlijk verbeteren. Hier zijn 5 tips om je huwelijksreportage nóg mooier te laten worden.

1. Een opgeruimd huis
De locatie is enorm belangrijk voor de ‘look & feel’ van de films en foto’s. Hoe mooier de locaties, hoe groter de kans dat alles er op en top uit gaat zien en luxe & glamour uitstraalt. Wij begrijpen dat de aanloop naar bruiloft enorm stressvol kan zijn. Uiteraard moeten er ook enkele dagen voor de bruiloft nog dingetjes worden geregeld. Toch is het goed voor zowel jezelf als voor je uiteindelijke trouwreportage, om er voor te zorgen dat je op de trouwdag zelf in een schoon en opgeruimd huis zit. Het is toch vreemd om wel een luxe kasteel af te huren, een mooie trouwauto te hebben, maar thuis nog in een bende te zitten? We hebben wel eens een bruid gehad die tegen ons zei toen we binnen kwamen ‘let maar niet op de troep’. Persoonlijk maakt het ons uiteraard niets uit, maar de camera is onverbiddelijk. We kunnen nog zo’n mooie shot van jou in slow-motion maken, maar als er op de achtergrond een bende te zien is dan wordt dat wel vastgelegd. Over 20 jaar zie je dat nog steeds! Voor de mooiste foto’s én film, willen wij je dus adviseren om zowel jouw als onze dag, in een opgeruimd huis te beginnen.

2. Niet alles komt op de foto of in de trouwfilm
Dit klinkt misschien niet direct positief, maar dat is het wel. Iedereen maakt fouten. Wij maken ook wel eens een shot waarbij de focus niet perfect is, of die wellicht niet de mooiste blijkt te zijn. Jullie trekken misschien wel ooit eens een gezicht wat iets minder flatteus is dan je zou hopen. Maar dit maakt niet uit! We zeggen dit alleen maar om een beetje rust in de tent te brengen. Relax! Ten eerste staat de camera niet non-stop aan, dus je hoeft niet bang te zijn dat je continu moet letten op hoe je overkomt. Ten tweede doet elke fotograaf en videograaf aan beeldbewerking en daar gaat een uitgebreide selectie van de foto’s en filmbeelden aan vooraf. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je continu je mooiste glimlach hoeft op te zetten. Wij zorgen altijd voor een ‘menselijke’ trouwfilm en gaan ervoor om jullie zo goed mogelijk uit de verf te laten komen, maar een die wel nog natuurlijk over komt.

3. Een stukje tekst voor in de trouwfilm
Wat wij altijd erg mooi vinden is als bruidsparen iets tegen elkaar willen zeggen op hun trouwdag. In Amerika is dat bijvoorbeeld vrijwel standaard, de zogenaamde ‘wedding vows’. Wanneer jullie als plan hebben om dit tijdens de ceremonie ook te gaan doen, nemen wij dit uiteraard ook op. Mét goede geluidskwaliteit! Veel bruidsparen kiezen hier niet voor en dat is jammer. Gesproken audio past namelijk erg goed bij de film! Wij vinden het vaak een goed idee om jullie toch wat voor elkaar te laten inspreken op die dag. Voel je niets verplicht, alleen als jullie het ook leuk lijkt. Op die manier wordt de trouwfilm nog persoonlijker en nog spannender om terug te kijken. Wat zou je partner voor je hebben ingesproken? Een paar mooie regels tekst is voor de film al voldoende. Wellicht kunnen jullie van te voren al wat op papier zetten?

4. Denk zelf mee!
Wij filmen de dag grotendeels zoals hij zich voor ons ontvouwt. Maar tijdens de fotoshoot / videoshoot kunnen we supermooie beelden maken die erg belangrijk zijn voor onze films. Wij hebben hier uiteraard altijd ideeën voor, maar jullie kunnen natuurlijk zelf ook mee denken. Graag zelfs! Een fotograaf heeft genoeg aan een ‘stilstaand’ moment. Een kus, een omhelzing, etc. Wij film makers houden van actie! Het werkt altijd heel goed in onze trouwfilms om jullie te laten lopen, dansen, optillen, etc. Maar jullie kunnen het ook nog persoonlijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een kussengevecht, samen op bed neerploffen, vuurwerk afsteken, etc. Wat heb je nou altijd al samen eens willen doen in slow-motion HD beeld? Niets is ons te gek. Denk mee met de videograaf en fotograaf en ik weet zeker dat jullie er uit komen! Maak je trouwreportage hiermee nóg persoonlijker.

5. Voor op je trouwdag zelf: ontspan!
Last but not least willen we nog zeggen: ontspan! Alles komt goed. Ook als het regent, of de ballonnen weg waaien is het goed. Nog sterker, dit maakt het alleen maar leuker! Over 20 jaar maken al die kleine dingetjes niet meer uit en kun je er smakelijk om lachen. Blijf lekker jezelf die dag en doe spontaan. Zo kun je de dag tevreden tegemoet gaan en er ook op terugkijken. Met de trouwfilm en foto’s natuurlijk!

Nieuwsgierig naar een trouwfilm van Cinematic Wedding?

→ Ben jij trouwleverancier en zou je ook graag een gastblog willen schrijven over jouw specialisme? Stuur dan een e-mail naar ons!