Thuisfrontmrs. (24) gaat in de zomer van 2015 trouwen met de liefde van haar leven. Met haar militair. Op haar eigen blog Thuisfrontmissies schrijft ze over liefde, blijdschap, frustratie en afscheid nemen. Het leven met een militair is namelijk af en toe best een rollercoaster! Hoe doen ze het dan met het plannen van hun bruiloft, als één van de twee i.v.m. werk lange tijd van huis is? En heeft het trouwen met een militair nog effect op de bruiloft? Hier op TOFFETROUWBLOG lees je het! 1x per maand zal Thuisfrontmrs. een gastblog schrijven over de vorderingen ten aanzien van hun grote dag.

Ruim de tijd nemen was ons motto. Wel anderhalf jaar in ons geval.

Toen mijn militaire lief mij ten huwelijk vroeg en ik uiteraard eerst een gat in de lucht sprong, was het uitkiezen van de datum het eerste wat we deden. Natuurlijk zijn verjaardagen van naasten en andere bruiloften een no go voor onze datum. Na wat wikken en wegen vonden we uiteindelijk een datum die goed past bij ons en onze bruiloft. Zomer 2015 zou het worden. Zo hadden we tijd genoeg om samen dingen te regelen ook als er een eventuele oefening of in het ergste geval: een uitzending tussendoor zou komen. Gelukkig zou het allemaal zo’n vaart niet lopen, dachten we.

Vorige maand kwam mijn lief thuis uit zijn werk, ik overdonderde hem met allerlei bruiloftsnieuws. Het was, wat dat betreft, een zeer productieve dag. Nadat ik hem vertelde dat er toestemming van de gemeente was om te trouwen op onze uitgekozen trouwlocatie, werd hij stil. “Lief, luister eens. Ze hebben me iets gevraagd vandaag”. Ik kon mijn oren niet geloven. Mijn lieve lief, die al zoveel jaar hard werkt voor zijn baas, krijgt eindelijk de kans om op uitzending te gaan maar nu uitgerekend tijdens onze bruiloft! Ik wist niet waar ik het zoeken moest, liet de boel de boel en ben naar de keuken gegaan. Ik moest even weg, weg bij mijn lief en weg bij mijn laptop, waar de verschillende ambtenaren glimlachend op de foto stonden. Te wachten tot een aanstaand bruidspaar de keuze maakte om met hem of haar in zee te gaan. Gelukkige mensen. “Ik heb nee gezegd” hoorde ik vanuit de kamer. Oorlog in mijn hoofd. Een spelletje tussen een duiveltje en een engeltje. Ik gun het mijn lief zo ontzettend om eindelijk, na 10 jaar, op uitzending te mogen. Aan de andere kant kon de periode natuurlijk niet slechter gekozen worden en wil ik mijn lief natuurlijk liever niet kwijt!
Gelukkig begreep ik hem en begreep hij mij. Lastig is het wel als er zich verschillende belangen voordoen binnen een hechte, liefdevolle relatie.

Gelukkig heeft mijn militaire lief zijn prioriteiten goed op een rij. De bruiloft gaat voor alles. Dus ook voor een uitzending. Hij heeft zijn meerdere voorgesteld om deze rotatie over te slaan maar wel paraat te staan voor de volgende rotatie. Dat zou betekenen dat hij direct na onze huwelijksreis opgewerkt zal worden om klaar te zijn voor de uitdaging die hem dan te wachten staat. Nou ja, alles beter dan de bruiloft verplaatsen. Helaas staat Defensie bekend om haar onvoorspelbaarheid, wat vandaag is kan morgen weer anders zijn. Leven met de dag is ons motto, dus daar gaan we voor!

Carpe diem.

Liefs,
Thuisfrontmrs.