Wensbomen..  ik vind ze zo mooi! Tenminste, als je een echte wensboom hebt met takken en niet de platte soorten. Het idee bestaat al heel lang, maar pas sinds een paar jaar zie dit fenomeen steeds vaker op bruiloften. Een wensboom is een decoratieve boom met veel vertakkingen. Gasten kunnen hun gelukswens(en) voor het bruidspaar op een kaartje schrijven en dit kaartje aan een tak van de boom hangen. Het geeft enorm veel sfeer en het is een echte eye-catcher. Een leuk weetje van de wensboom is dat het z’n oorsprong heeft uit… jawel! Nederland! Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor een gastenboek.

Voorheen werd een wensboom vaak zelf gemaakt. Hoe creabea! Als je net als ik twee linker handen hebt, zit je hier natuurlijk niet op te wachten :-). Gelukkig kun je de wensboom sinds een tijdje gewoon bij een leverancier kopen of huren. Handig! Scheelt toch weer stress, wat natuurlijk weer helpt bij het niet-worden van een bridezilla!

In Nederland heb ik op dit moment nog maar twee leveranciers gevonden die ze verkopen en/of verhuren. Ik heb het dan natuurlijk over de échte wensbomen en niet de platte soorten, zonder echte vertakkingen. Namelijk bij Weddingdeco en In Style Styling.

Hieronder de wensboom van In Style Styling & Decoraties. Naast wensbomen kun je bij In Style Styling ook terecht voor je complete styling. De catalogus is om bij weg te dromen. Zeker een bezoekje waard dus!

En onderstaand kun je de wensboom van Weddingdeco vinden. Bij Weddingdeco kan je trouwens naast deze wensboom nog veel meer hippe en originele trouwartikelen vinden, zoals kaartjes voor bij je wensboom! Ook absoluut een bezoekje waard!

→ Wat vind jij van wensbomen?