Een paar weken geleden kon je op mijn blog lezen over Brides Night Out. Een event dat géén trouwbeurs zou zijn, maar een heuse party. Het zou een avond worden vol verrassingen. Wel zou het hetzelfde doel hebben als een trouwbeurs, namelijk de bruid inspireren voor haar bruiloft en om kennis te maken met leveranciers. Je begrijpt dat ik ontzettend nieuwsgierig was naar dit event! Afgelopen donderdag 26 februari 2015 was het zover en samen met mijn beste vriendin én bride-2-be Amanda ging ik er heen. Wat ik er van vond? Je leest het hier!

Aankomst
Brides Night Out zou plaats vinden in De Avenue in Breda. De Avenue is een theaterrestaurant en is gevestigd in een oude schuilkerk. Bij binnenkomst in de hal kreeg ik inderdaad direct al dat gezellige ‘theater sfeertje’ mee waar ik persoonlijk wel van hou. Eenmaal binnen gekomen viel mij op dat de locatie niet zo heel groot is, maar wel een knusse en gezellige sfeer uitstraalt. Ook absoluut een aanrader voor bruiloftsfeesten. Je moet er alleen wel van houden.

Toen ik wat meer om mij heen keek, stond ik wel even verbaasd te kijken. Wat ik namelijk zag waren (bekende) leveranciers mét een standje? He?! Het zou toch geen trouwbeurs zijn? Ik liet mijn eerste gedachte maar even los en samen met Amanda ging ik de boel verkennen.

Sugarlips Cakes
We kwamen al snel terecht bij de stand van Tam en Luc van Sugarlips Cakes. Via social media heb ik al meerdere malen ‘contact’ gehad met Tam, maar we hadden elkaar nog niet eerder in het echt gesproken. Nu had ik de kans om haar in het echt te spreken én om ook nog eens van haar werk te mogen proeven. Tam en Luc hadden namelijk allemaal heerlijke hapjes meegenomen, waar je onbeperkt van mocht proeven. Dat lieten Amanda en ik ons geen twee keer zeggen. Na het proeven begrepen wij direct dat Sugarlips Cakes afgelopen december de Dutch Wedding Award gewonnen heeft in de categorie ‘Bruidstaart Specialist’. Wat een heerlijkheden!

Beleven!
Wat mij erg opviel tijdens Brides Night Out en wat ik ook als positief heb ervaren, was dat je er van alles kon beleven. Zo kon je er onder andere veel proeven. Naast Sugarlips Cakes was onder andere ook Marielle van Marbon aanwezig. Bij haar standje kon je overheerlijke chocola kon proeven. Marielle geeft bonbon- en chocola workshops (erg leuk voor een vrijgezellenfeestje!), maar ze maakt ook mooie en lekkere chocolade-bedankjes voor bruiloften.

Naast proeven was er ook de mogelijkheid om veel uit te proberen. Zo kon je ter plekke je haar laten doen om een bruidskapsel uit te proberen, je laten opmaken, en je kon er zelfs ook (wel tegen betaling, maar met fikse korting) wimperextensions laten zetten of je nagels laten lakken. Normaal gesproken ben ik niet z’n persoon die op een beurs iets uitprobeert, maar door de gezellige, intieme en toch ook wel party sfeer dacht ik, laat ik eens gek doen! Zo kwam het dat ik gewoon mijn nagels heb laten lakken bij Nail Desire met een So Polish nagellak, een nagellak die 14 dagen lang houdt. Ik moet zeggen, tot nu toe (bijna één week later), zit de nagellak er inderdaad nog steeds mooi op! Een goed alternatief als je niet van nep nagels houdt, maar wel mooi verzorgde nagels op je bruiloft wilt hebben!

Verrassingen
Een avond vol verrassingen werd er beloofd. Hoewel ik niet alle verrassingen heb meegekregen, omdat ik bijvoorbeeld op dat moment druk in gesprek was met een leverancier, zorgden twee van deze verrassingen er wel voor dat alle aandacht naar hen uitging en je je gesprek met je vriendin, moeder of leverancier even ‘on hold’ zette.

Als eerste was dat de Burlesque show. Een showstijl waarbij het draait om het verleiden. Alle dames waren natuurlijk gekleed in bruidskleding. Zo droegen de dames mooie bruidsjurken en sexy lingerie. Ik vond het erg leuk om op een andere manier dan een ‘normale’ modeshow trouwkleding te zien te krijgen. Dit versterkte het party effect van de avond! Zowel de sexy lingerie als de mooie bruidsjurken waren afkomstig van bruidsmodewinkel La Nova Bruidsmode, die ook aanwezig waren tijdens Brides Night Out.

Een andere verrassing was het optreden van saxofonist Pepijn Mol. Sowieso houd ik al van saxofoon muziek, maar Pepijn maakte er samen met de DJ wel echt een spetterend optreden van! Op Swinging.nl, het artiestenbureau waar je Pepijn kunt inhuren, staat dat Pepijn verreweg de meest geboekte artiest is. Na hem te zien optreden, geloof ik dat meteen!

‘Oude’ bekenden
Op de Love & Marriage Beurs had ik al kennisgemaakt met Marjolein van Leintjes Exclusieve Trouwkaarten, maar hier kwam ik haar weer tegen. Zoals de naam al zegt is Marjolein gespecialiseerd in trouwkaarten waarbij de nadruk ligt op luxe uitstraling en uitgebreide mogelijkheden. Naast trouwkaarten kun je allerlei bijpassende kaarten en producten erbij bestellen, zoals menukaartjes of een gastenboek in dezelfde stijl als je trouwkaart! Amanda is nog niet zo lang geleden begonnen met het plannen van haar bruiloft en had zich ook nog niet verdiept in trouwkaarten, maar keek haar ogen uit. Absoluut een aanrader om even een kijkje te nemen.

Naast Marjolein kwam ik nog twee ‘oude’ bekenden tegen, welke ik voor het eerst ontmoet heb tijdens mijn bezoek aan Engaged, namelijk Tineke en Nick van Weddingdeco. Weddingdeco heeft afgelopen december de Dutch Wedding Award gewonnen in de categorie ‘Trouwwebshop’ en mag zich nu beste trouwwebshop van Nederland noemen. Helemaal terecht als je het mij vraagt! Weddingdeco is een webshop die echt alles aan decoratie verkoopt voor je bruiloft. Van confetti tot aan een gastenboek en van bordjes & bestek tot aan bedankjes. En ook nog eens allemaal heel hip, je zult er geen ‘lang leve het bruidspaar’-artikelen aantreffen!

Mijn uiteindelijke oordeel?
Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van Brides Night Out, omdat het natuurlijk een verrassingsavond zou zijn. Ondanks dat de basis voor mij tóch wel een beurs was, heeft Brides Night Out mij wel positief verrast!

Het volgende werd beloofd:

  • je zult met een bak vol inspiratie voor je bruiloft naar huis gaan
  • je gaat een heerlijke ontspannende avond tegemoet
  • je kunt even met de voetjes van de vloer op de afterparty met live muziek én DJ
  • ontmoetingen met de crème de la crème van de trouwwereld
  • een avond vol verrassingen

In principe kan ik alles afvinken. Ik ben namelijk met een bak vol inspiratie naar huis gegaan en ik heb een heerlijke ontspannende avond gehad waarbij ik verwend ben met mooi gelakte nagels en allerlei lekkernijen heb mogen proeven. Daarnaast begonnen mijn heupen te wiegen op de verschillende soorten muziek en heb ik inderdaad de créme de la créme van de trouwwereld ontmoet zoals onder andere de Dutch Wedding Award winnaars Sugarlips Cakes en Weddingdeco. Ook was het een avond vol verrassingen met een leuke Burlesque show en een geweldig optreden van saxofonist Pepijn Mol.

Ook al was het dan eigenlijk toch wel een trouwbeurs, waardoor ik voornamelijk in het begin lichtelijk teleurgesteld was, heeft de rest van de avond dat zeker goed gemaakt. Ik hoop volgend jaar op een tweede Brides Night Out!

Special thanks to
Special thanks to Lopke van Lopke Fotografie! Lopke is onder andere ook bruidsfotograaf en heeft tijdens Brides Night Out de fotografie verzorgt. Ik mocht haar prachtige foto’s gebruiken in deze blogpost!

→ Ben jij ook naar Brides Night Out geweest? Wat vond je ervan?