De Love & Marriage beurs is één van de bekendste trouwbeurzen van Nederland. Als bezitter van een trouwblog ben ik altijd erg nieuwsgierig naar trouwbeurzen. Het is een leuke manier om inspiratie op te doen voor mijn blog én om kennis te maken met leveranciers. Afgelopen zaterdag en zondag vond de Love & Marriage beurs plaats in mijn woonplaats Rotterdam en samen met mijn collega uit de trouwwereld, Patty van Rebel By Concept, zijn we een kijkje gaan nemen. Wat ik van de beurs vond en wie ik heb ontmoet? Je leest het hier! 

Voordat Patty en ik Ahoy binnen liepen hadden we het erover dat we allebei de Love & Marriage beurs een beetje ‘stoffig’ vonden. Het was elk jaar voor het grootste gedeelte hetzelfde. Dit jaar zou de Love & Marriage beurs een kleine metamorfose hebben moeten ondergaan. Trouwplannen zou er een eigen signatuur aan gegeven hebben. We zijn benieuwd!

Bij aankomst van de desbetreffende hal in Ahoy werden we direct vrolijk, want er stond een fotokist bij de ingang. Ik hou van foto’s, want dat zijn de enige tastbare herinneringen die je hebt. Wij konden het dan ook niet laten om even op de foto te gaan. Zie hieronder het resultaat!

Helaas pasten onze ballon-teksten niet op de foto, waardoor we in de herhaling gingen met onze iPhone. “All you need is love” is trouwens echt mijn motto!

Na het in ontvangst nemen van het gratis magazine van Trouwplannen liepen we de beurs op en al snel viel de stand van Leintjes Exclusieve Trouwkaarten ons op. Wat een leuke stand! Mooie verschillende type trouwkaarten. De nadruk bij Leintjes Exclusief ligt op luxe uitstraling en uitgebreide mogelijkheden. En dat was te zien. Naast trouwkaarten kan je allerlei bijpassende kaarten en producten erbij bestellen, zoals menukaartjes of een gastenboek in dezelfde stijl als je trouwkaart!

Na nog wat rond gestruind te hebben en hier en daar met leveranciers een praatje gemaakt te hebben, was het bijna 15.30 uur wat betekende dat het tijd was voor de Nationale Wedding Show waar bruidsjaponnen en kostuums van verschillende bruidsmodewinkels en herenmodezaken werden geshowd. Ik heb echt een zwak voor trouwjurken. Ik zou zo nog een keer willen trouwen alleen om nog een keer de hele dag in een trouwjurk rond te lopen.

We zitten gewoon front-row!

Helaas was het niet toegestaan om foto’s te maken tijdens de Nationale Wedding Show, maar ik vond de ‘modeshow’ erg leuk en als bride-2-be is het zeker een aanrader om z’n show op de Love & Marriage beurs bij te wonen om inspiratie op te doen voor je eigen trouwjurk. Er worden ruim 100 bruidsjurken geshowd in allerlei verschillende stylen. Elke jurk heeft een nummer. Als je een trouwjurk mooi vind, kan je het nummer opschrijven, zodat je later kan opzoeken van welke bruidsmodewinkel de trouwjurk afkomstig is.

Na de show hadden we de beurs eigenlijk wel gezien en gingen we richting de uitgang. Gelukkig stuitte ik nog op een super lieve stand, namelijk de stand van So Cute. Een kinderkledingmerk dat ook werkelijk de meest schattige (so cute!) jurkjes ontwerpt voor meisjes. Esther, de eigenaar van So Cute, maakt alle jurkjes zelf en haar stijl is het gebruik van zachte kleuren, handgemaakte details en het gebruik van luxe stoffen zoals kant en zijde. Zeer geschikt dus voor bruidsmeisjes!

Mijn uiteindelijke oordeel over de Love & Marriage beurs? Het is een leuke beurs waar je zeker wat aan inspiratie op kan doen, maar daar blijft het naar mijn mening bij. De nieuwe look en uitstraling van de beurs is absoluut positief, maar voor de rest blijft de beurs nogal eentonig. Je loopt langs de verschillende stands waar je het portfolio van de desbetreffende leverancier kunt bekijken, maar daar blijft het bij. Sommige stands waren nog steeds een beetje ‘stoffig’. Er is geen echte ‘beleving’ op de beurs en dat is absoluut een gemis. De Nationale Wedding Show vind ik trouwens wel een absolute aanrader voor brides-2-be die inspiratie willen op doen voor hun eigen trouwjurk.

Eind oktober ga ik naar ‘a unique wedding event’ genaamd Engaged, ook een trouwbeurs. In tegenstelling tot de Love & Marriage beurs zijn alle leveranciers die daaraan deelnemen speciaal geselecteerd. Niet zomaar iedere leverancier kan dus deelnemen aan deze beurs. Ik ben benieuwd of er op deze beurs meer te beleven valt dan de Love & Marriage beurs. Ik ga het beleven 😉

♥ Ben jij naar de Love & Marriage beurs geweest? Wat vond je ervan?