Drie weken geleden kon je lezen over mijn bezoek aan de Love & Marriage beurs. Eén van de bekendste trouwbeurzen van Nederland. Mijn uiteindelijke oordeel lees je hier terug. Afgelopen zondag ben ik naar Engaged Event geweest. Deze trouwbeurs vond voor de tweede keer plaats en wordt omschreven als ‘a unique wedding event’. In tegenstelling tot de Love & Marriage beurs kan niet zomaar iedere leverancier deelnemen aan Engaged. Alle leveranciers worden geselecteerd. Ik was dus ontzettend nieuwsgierig naar dit event. Wat ik van ervan vond en wie ik heb ontmoet? Je leest het hier!

Mijn eerste indruk
Engaged Event vind plaats in de Lijm & Cultuur fabriek in Delft. Nadat ik bij de ingang was aangekomen en ik mijn ticket had laten zien, ging ik de trouwbeurs op. Na een rondje te hebben gelopen was het mij duidelijk dat Engaged met ruim 30 stands een gemiddelde bruidsbeurs is, maar dat het heel knus is opgezet. Wat ik verfrissend vond is dat elke leverancier erg veel moeite had gestoken in het aankleden van hun stand wat door de knusheid een intieme en gemoedelijke sfeer gaf. Inspiratie all over the place! Keek ik eerst naar geweldig mooi opgezette dinertafels van Te Leuk Trouwen, draaide ik mij om en kon ik Sabrina van Manoah zo ontzettend mooi horen zingen! En als ik nog wat verder doorliep dan zag ik brides-2-be inspiratie op doen tijdens een workshop. Ja.. de beleving was er zeker!

Weddingdeco
Ik ben een vaste bezoekster van Weddingdeco, een webhop die echt alles aan decoratie verkoopt voor je bruiloft. Van confetti tot aan een gastenboek en van bordjes & bestek tot aan bedankjes. Wat ik zo leuk vind aan Weddingdeco is dat de eigenaresse Tineke zich laat inspireren door trends uit Amerika en trouwartikelen laat invliegen. De reden hierachter is dat Tineke tijdens het plannen van haar eigen bruiloft gek werd van de ‘leve het bruidspaar’-artikelen en dat kan ik mij goed voorstellen! Weddingdeco heeft ook een enorm breed assortiment waardoor er altijd wel iets in jouw smaak te vinden is!

Wit Wedding

De dag voor Engaged Event las ik dat de Wit Wedding Club aanwezig zou zijn, alleen had ik geen idee wie/wat dat precies was. Nieuwsgierig dat ik ben, ben ik dat meteen even gaan uitzoeken. Wat blijkt: de Wit Wedding Club is een onderdeel van Wit Wedding en als je lid wordt van de Wit Wedding Club kan je gebruik maken van geweldige cadeaus op weg naar je bruiloft. Van een cadeaubox tot aan een hotelovernachting. Toen ik dat las dacht ik in eerste instantie meteen dat er een addertje onder het gras zou zitten, maar dat is dus echt niet het geval! Voor bijvoorbeeld de hotelovernachting kan je zelf kiezen in welke van de aangesloten hotels je zou willen overnachten! Je weet als je lid wordt dus precies waar je aan toe bent. Nieuwsgierig? Kan ik me voorstellen! Lees hier dan meer over the WIT Wedding Club.

So Cute
Een bekende! Esther van So Cute was ik al eerder tegengekomen op de Love & Marriage Beurs, maar hier was ze weer! Ze heeft mij nog even één van haar nieuwste creaties laten zien: een prachtige jurk mét een sleep! Ik weet zeker dat bloemenmeisjes of bruidskindjes hier helemaal weg van zullen zijn! En voor tijdens het dansen kan je de sleep er ook nog eens afhalen! De ontwerpen van So Cute! zijn net even anders, gebaseerd op de laatste modetrends en zoals Esther zelf schrijft op haar website, waar ik mij totaal in kan vinden: vooral niet tuttig, maar lief, stijlvol, hip en met een sprankeling van glitters!

Renske Anna
De stand waar ik enorm nieuwsgierig naar was, was de stand van Rense Anna. Tijdens het rondneuzen naar de vendors die op Engaged zouden staan kwam ik haar tegen en na het bezoeken van haar website was ik serieus ondersteboven van wat voor prachtigs zij maakt. Allemaal handgemaakt moois zoals stempels, krijtborden, DVD en USB hoesjes, paperworks etc. Dat wilde ik graag in het echt bewonderen. Zoals ze zelf schrijft op haar website: het zijn de kleine dingen, de details, waarmee je zoveel sfeer kan neerzetten. En in het echt zijn haar producten nog mooier dan op haar website. Ik heb nog even met Renske gepraat en wat een leuk mens is dat! Je merkt echt dat ze met veel liefde haar producten maakt!

Workshops
Helemaal achteraan werden de workshops gegeven die je kon volgen. Ik vond het op een leuke manier afgeschermd, want de brides-2-be hadden privacy tijdens de workshops, maar als bezoeker kon je wel stiekem koekeloeren. Je kon onder andere een workshop “FAQ hour’ volgen waarin je tips kreeg en vragen kon stellen aan weddingplanner Vivian van Het Bruidsmeisje en ceremoniespreker Pauline Krom.
Ik heb zelf geen workshops gevolgd, maar tussen de stands door hoorde ik positieve reacties van brides-2-be die wel een workshop hadden gevolgd. Ik vind het sowieso een pluspunt dat ze gegeven worden, het inspireert en zorgt voor meer beleving!

Manoah
Wat een bijzondere en mooie stem heeft Sabrina van Manoah Music. Tijdens Engaged Event zong ze in haar knusse standje alle gasten toe met een enorm warm stemgeluid. Sabrina haar stem brengt een oase van rust en ontspanning, wat ontzettend goed bij bruiloften past! Zoals Sabrina zelf op haar website schrijft: de ideale manier om samen de romantiek van die dag te vieren. Prachtige muziek voor tijdens een receptie of diner, maar vooral ook voor tijdens een ceremonie. Nieuwsgierig naar Manoah Music? Neem dan zeker even een kijke op haar website waar je kan luisteren naar een voorproefje van haar prachtige stemgeluid!

Oh So Pretty Party
Oh So Pretty Party heeft ten eerste een Oh So Leuke Naam en daarnaast Oh So Pretty Wedding Stationery! Oh So Pretty Party is namelijk gespecialiseerd in de uitnodigingen voor je bruiloft, maar verkopen daarnaast nog veel meer artikelen van papier, zoals confetti, slingers en zelfs corsages; allemaal handgemaakte producten die je bruiloft natuurlijk extra Oh So Pretty maken.

Wat ik zelf ontzettend prettig vind aan de shop is dat ze wedding stationery aanbieden in verschillende pakketten, van basis tot uitgebreid. Het fijne hiervan is is dat je ook meteen ziet wat je er aan kosten kwijt bent, wat ik zelf altijd een groot voordeel vind. De ontwerpen van Oh So Pretty Party zijn lief en stoer tegelijk en daarnaast vind ik ze een luxe uitstraling hebben. Judith en Heleen zijn Oh So Pretty Party begonnen omdat zij vinden dat het feest al mag beginnen wanneer de uitnodigingen op de mat vallen en daar hebben ze natuurlijk helemaal gelijk in.

Eindoordeel
Zoveel inspirerende personen heb ik ontmoet, maar helaas kan ik niet oneindig doorgaan.. mijn post is al veel te lang geworden! Mijn eindoordeel over Engaged? Een ontzettend leuke, hippe trouwbeurs met leveranciers die net even iets andere producten en/of diensten aanbieden en écht iets maken van hun stand. Ze proberen je hun product of dienst even te laten beleven, zodat je kan zien of het iets voor je bruiloft is. Hoewel ik geen workshop heb gevold, worden ze wel stuk voor stuk gegeven door professionele leveranciers uit de trouwwereld en dat maakt het sowieso de moeite waard om er één te volgen. Wat ik wel miste was een bruidsmodeshow. Op de Love & Marriage Beurs vond ik deze absoluut van toegevoegde waarde en had bij Engaged (natuurlijk in hun eigen stijl) ook zeker niet misstaan. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het Engaged Event van volgend jaar, dan mag ik het hopelijk weer beleven.

Engaged Event vind 1x per jaar plaats in oktober. De datum voor volgend jaar is nog niet bekend gemaakt, maar mocht je voor je bruiloft op zoek zijn naar leveranciers met net even iets andere producten en/of diensten, dan adviseer ik je zeker om er een bezoekje aan te brengen!

♥ Ben jij naar Engaged Event geweest? Wat vond je ervan?