Over Ons

WAT IS TOFFETROUWBLOG?


0% STRESS 100% LIEFDE

Ben jij een bride-2-be die graag zelf (een groot gedeelte van) haar bruiloft wilt organiseren met zo min mogelijk stress en zo veel mogelijk liefde? Dan zit je hier goed! Ik geloof namelijk dat dat kan! Door je zo goed mogelijk voor te bereiden en je te laten inspireren kan jij met 0% STRESS & 100% LIEFDE je bruiloft plannen! Oke.. gezonde spanning hoort er natuurlijk wel gewoon bij 😉 Als wedding nerd & planningsfanaat hoop ik je met mijn blog te helpen en te inspireren!

TOFFE TROUWBLOG is een toffe blog over alles wat er in de wondere wereld van weddings afspeelt, natuurlijk wel persoonlijk en zorgvuldig door mij geselecteerd, waarbij de focus ligt op onderstaande punten:

PLANNING
Planningsfanaat is my middle name! Als er iets georganiseerd moet worden, sta ik vooraan! Ik help je graag met tips & trucs om het plannen van je bruiloft makkelijker te maken, bijvoorbeeld door middel van handige direct te gebruiken templates zoals een checklist of een kostenoverzicht.

BUDGET PROOF
Budget proof, mijn specialiteit! Om de mooiste dag van je leven (cliché, maar zo waar!) te realiseren hoef je geen bank te beroven. Mijn eigen bruiloft heb ik redelijk budget proof gepland. Door creatief te zijn kun je namelijk gemakkelijk hier en daar geld besparen zonder dat dit ten koste gaat van je bruiloft: besparen op de kosten niet op je bruiloft! En dit is mogelijk! Het gaat niet om hoeveel je uitgeeft, maar hoe je het uitgeeft.

GROOTS UITPAKKEN EN/OF OVER THE TOP
Ook al plan je een budget proof wedding, dit betekent niet dat je niet groots kunt uitpakken. Juist met een budget proof bruiloft is het de uitdaging om creatief te zijn, waardoor je alsnog een trouwdag kunt hebben die over the top is. Zo hebben mijn man en ik met ons budget van € 8500 een bruiloft gehad met een heuse filmthema, waarin we zelfs onze gasten hebben gevraagd om verkleed als filmpersonage te komen. Ja.. ik zei toch over the top 😉

LOVE STORIES
I love LOVE STORIES en wel om meerdere redenen. De eerste reden is omdat ik gewoon een verliefd gevoel krijg van love stories en dat is toch één van de meest heerlijke gevoelens die je kunt voelen? Je kan mij dan ook echt wakker maken voor een aflevering van All You Need is Love waar ik vervolgens lekker mee huil met brides-2-be die zojuist ten huwelijk zijn gevraagd door hun geliefde op een oh zo romantische manier!

De tweede reden is wat meer praktisch: je kunt van deze love stories ontzettend veel leren! Waar liepen andere bruidsparen tegen aan tijdens het organiseren van hun bruiloft? Wat is handig om rekening mee te houden? Wat zouden ze achteraf gezien anders gedaan hebben? Een bruiloft plannen doe je natuurlijk niet zo vaak en kan daarom best lastig zijn. Maar waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als je ook van andere brides-2-be en newlyweds kunt leren!

Als laatste vind ik love stories gewoon een bak vol inspiratie.

Ben je een bride-2-be of een newlywed? Ik hoor dan graag jouw verlovings- of trouwverhaal! Dit mag over alles gaan wat met trouwen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan jouw verloving, vrijgezellenfeest of bruiloft. Klik hier voor meer informatie.

REAL PROPOSALS & WEDDINGS
Naast lalala LOVE STORIES zijn er natuurlijk ook de REAL PROPOSALS & WEDDINGS. The real deal met een hartstikke stapel verliefd koppel, maar dan vertelt door een fotograaf en/of weddingplanner met heel veel beeldmateriaal van intieme en liefdevolle momenten, prachtige decoratie en veel toffe leveranciers en leuke (DIY) ideeën. Bij the REAL PROPOSALS & WEDDINGS komt er veel beeldmateriaal bij kijken en beelden zeggen natuurlijk veel meer dan woorden!

Ben jij fotograaf of weddingplanner en zou je graag het verhaal van één van jullie bruidsparen willen vertellen? Klik dan hier voor meer informatie.

BEURS- & EVENTBEZOEKEN
Tegenwoordig vind je steeds meer bruiloft gerelateerde beurzen en events. Als bezitter van een trouwblog ben ik altijd erg nieuwsgierig naar deze trouwbeurzen en events. Het is namelijk een toffe manier om inspiratie op te doen voor mijn blog (en voor jou voor je bruiloft!) én om kennis te maken met leveranciers. Ik ben dus een groot fan, alleen door de hoeveelheid beurzen en events van de laatste tijd kun je door de inspiratie overload je bruiloft niet meer zien! Vandaar dat ik ze graag bezoek om mijn ervaring met je te delen. Wat vond ik van de beurs of het event en voor welke brides-2-be zou ik ze aanraden? Zo kun jij je focussen op die beurzen en/of events die bij jou passen! Ondertussen heb je al over mijn bezoek aan de Love & Marriage BeursEngaged en Brides Night Out kunnen lezen.

TROUWLEVERANCIERS, TROUWARTIKELEN & REVIEWS
Door mijn kennis en ervaring in weddingland kom ik in contact met de meest lieve én professionele leveranciers. Professionele leveranciers zijn erg belangrijk voor je bruiloft, omdat zij je kunnen helpen om de trouwdag van je dromen te realiseren. Ik laat je dan ook graag kennis maken met mijn netwerk door je af en toe een kijkje te geven in het leven van een trouwleverancier door middel van bijvoorbeeld een interview, het meelopen met een trouwleverancier of ik doe je samen met Evy van Evy’s Proposal een TOFFE PROPOSAL! Wij nemen je namelijk door middel van video blogs (ook wel vlog genoemd) mee naar de allerleukste trouwleveranciers. In deze filmpjes doen wij jou dus een tof voorstel voor toffe leveranciers, oftewel.. een toffe proposal!

Verder heb ik een (af en toe ziekelijke!) nieuwsgierigheid waardoor ik altijd op zoek ben naar nieuwe, originele, toffe en minder bekende trouwartikelen op het digitale web. Artikelen waar je niet zo snel aan denkt voor bij een bruiloft, maar die misschien wél ontzettend handig en tof kunnen zijn, mits je creatief nadenkt!

Wist je dat ik dit jaar (2015) via Instagram elke dag een toffe trouwtip plaats? Zoek op #toffetrouwtip

NICE TO MEET YOU

Hoi! Ik ben Carlijn, de persoon achter TOFFE TROUWBLOG, en bruiloften fascineren mij. Als ik als gast op een bruiloft aanwezig ben, als er in een film getrouwd wordt of als ik een boek lees waarin twee mensen elkaar eeuwige trouw beloven, dan krijg ik spontaan kriebels in mijn buik. Er komt zoveel emotie los bij een bruiloft, en dat vind ik mooi. Z’n dag staat echt in het teken van de liefde, zoals het eigenlijk elke dag zou moeten zijn! Vanwege mijn fascinatie voor bruiloften ben ik in 2009 begonnen aan een opleiding weddingplannen (OWPN.nl) en in mei 2012 heb ik mijn examen behaald, wat betekend dat ik mezelf gediplomeerd weddingplanner mag noemen. Yeah!

In juni 2014 ben ik TOFFE TROUWBLOG begonnen omdat ik een plek zocht waar ik mijn kennis, ervaring, creativiteit en inspiratie over bruiloften in kwijt zou kunnen, maar ook een plek waarmee ik brides-2-be wil inspireren en voorzien van door mij opgedane informatie, adviezen, tips en trucs.

WIE IS CARLIJN?

Ik ben dus Carlijn, geboren in 1987 en woonachtig in Amsterdam samen met mijn man, Dochter en 2 honden. Ik hou van overzicht, simpel, netjes en gestructureerd, maar ondanks dat zit mijn hoofd vaak overvol met allerlei onderwerpen, ideeën en gedachtes, uiteraard netjes geordend ;-). Daarnaast geloof ik in karma en dat alles gebeurd met een reden. Ik ben enorm geïnteresseerd in mensen en wat hen drijft in het leven. Ik vind duidelijkheid fijn en heb graag de touwtjes in handen, ik ben een echte regeltante.

TOT SLOT

Wil je wat aan mij kwijt? Vertel het mij! Ik ben altijd geïnteresseerd in wat mensen te zeggen hebben. Voor ideeën, tips, opbouwende kritiek of gewoon een simpele ‘hallo’ sta ik altijd open! Klik op de onderstaande button om contact met mij op te nemen!