Ik houd van direct resultaat, want dan weet ik namelijk gelijk waar ik aan toe ben. Toen mijn man en ik destijds bezig waren met het plannen van onze bruiloft en wij waren toegekomen aan de trouwkaarten keek ik eerst of ze niet kant-en-klare uitnodigingen verkochten in een online kaartenwinkel. Ik zag het namelijk al voor me: lekker vanuit mijn luie stoel een mooie persoonlijke trouwkaart in elkaar flansen, op de knop ‘versturen’ klikken en klaar is Carlijn.. hups, volgende aspect! Maar helaas, dit concept bestond nog niet toen wij trouwden en moesten we echt naar een trouwkaartenspecialist.

Trouwkaarten via online kaartenwinkel
Nu las ik van de week echter dat Greetz sinds afgelopen juni ook bruiloft uitnodigingen in hun assortiment heeft en daar was ik natuurlijk wel erg nieuwsgierig naar! Ik heb dan ook meteen twee proefkaarten besteld om te kijken of het nou echt iets is, maar daarover zo meteen meer. Eerst wil ik graag de voor- en nadelen behandelen van het bestellen van de uitnodigingen voor de bruiloft via een online kaartenwinkel. Waarom zou je bij een online kaartenwinkel de uitnodigingen bestellen en niet bij een trouwkaartspecialist, ook wel bekend als een grafisch ontwerper?

Voordelen
Wat ik zelf het grote voordeel vind van uitnodigingen bestellen via een online kaartenwinkel is dat het erg snel en makkelijk is. Alles spreekt voor zich. Je kunt je trouwkaarten ontwerpen waar en wanneer dit jullie uitkomt, dus ook vanuit je luie stoel om 03.00 uur ‘s nachts. Het enige dat je nodig hebt is een computer met internetverbinding. Een ander voordeel is de prijs! De prijzen bij een online kaartenwinkel liggen vaak een stuk lager dan bij een trouwkaartspecialist. Mocht je erg last-minute zijn met het bestellen van je trouwkaarten, dan hoef je je hier bij Greetz geen zorgen over te maken, aangezien alle kaarten voor 20.00 uur besteld, de volgende dag bezorgd worden.

Nadelen
Het grootste nadeel vind ik dat je vast zit aan de eigen collectie, ondanks dat  je veel zelf kan aanpassen en bewerken. Als je bijvoorbeeld een themabruiloft organiseert, dan zal het met een online kaartenwinkel als Greetz lastig zijn om je kaart volledig in je eigen stijl te kunnen ontwerpen. Misschien dat dit je wel gaat lukken, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk veel puzzelwerk kosten. Een ander nadeel is dat je geen persoonlijk contact hebt waardoor je de visie van een professional mist. Een grafisch ontwerper kan namelijk met je meedenken: staat alles op de kaart? Wat voor formaat moet het zijn? Wil je speciaal papier? En ga zo maar verder.

De kwaliteit van een trouwkaart van Greetz
Zoals ik al heb aangegeven heb ik twee proefkaarten bij Greetz besteld om de kwaliteit te beoordelen. (Mocht je het zelf willen ervaren, dan kun je deze zelf gratis bestellen via de site. Je betaalt alleen verzendkosten). Mijn eigen uitnodiging is gemaakt door een grafisch ontwerper en deze wil ik graag met de trouwkaart van Greetz vergelijken, want hoe zit het bijvoorbeeld met de kwaliteit?

Verpakking
Zodra ik thuis kom van mijn werk en ik in de brievenbus kijk, zitten er wel twee sprankelende enveloppen in. Ze zien er ontzettend vrolijk uit en ook al weet ik wat er in zit, ik vind het alsnog een klein feestje om ze te openen.

Inhoud
In de envelop zit natuurlijk de proefkaart, een envelop welke je zelf in een bepaalde kleur hebt kunnen uitkiezen en een kleurenkaart zodat je eventueel nog de kleur van je envelop kan aanpassen. Handig, want op papier kunnen kleuren natuurlijk altijd iets afwijken dan op je beeldscherm. Op deze manier kan je controleren of je wel voor de juiste kleur envelop hebt gekozen.

De kaarten
Ik heb twee kaarten besteld. Eén uit de collectie van Greetz en één waarbij ik een eigen foto kon uploaden. Natuurlijk was ik erg nieuwsgierig naar het resultaat, waardoor ik de enveloppen meteen heb open gemaakt. Zo op het eerste gezicht vind ik de uitnodigingen hartstikke mooi. Als ik de kaart uit de collectie wat beter bekijk is er ook niks op aan te merken, kleuren zijn mooi, papier is mooi, gewoon een toffe trouwkaart! Als ik de kaart met mijn eigen foto beter bekijk is mijn foto wel iets korrelig, maar absoluut niet storend. Ik moet er wel eerlijk bij vermelden dat de foto die ik heb gebruikt een huis-tuin-en-keuken foto is, waarvan de kwaliteit absoluut beter zou kunnen. Bij deze specifieke kaart vind ik het stiekem ook wel passen. Alsof dit de stijl van de kaart is.

Na het uitgebreid bestuderen van de kaarten, heb ik mijn eigen uitnodiging erbij gepakt, welke door een grafisch ontwerper is gemaakt. Met het papier van de trouwkaart van Greetz is absoluut niks mis, maar als ik mijn eigen uitnodiging erbij pak, merk ik wel direct verschil. Je voelt dat de kwaliteit van de uitnodiging van de grafisch ontwerper een stuk beter is, ook komen de kleuren er mooier op uit. Maar nogmaals: dit verschil heb ik eigenlijk pas opgemerkt, nadat ik mijn eigen trouwkaart er heb bij gepakt. Anders was het mij waarschijnlijk niet opgevallen. Een laatste puntje van verschil is dat mij wel gelijk opval dat de trouwkaart van mijn grafisch ontwerper heel out of the box is, wat ik direct erg persoonlijk vind overkomen.

Mijn uiteindelijke oordeel
Ik ben erg tevreden over het uiteindelijke resultaat dat Greetz heeft geleverd. Ze hebben verschillende stijlen in hun assortiment, van romantisch tot artistiek, waardoor er voor veel bruidsparen wel een passende kaart te vinden is. Je kan een aantal trouwkaarten ook nog eens personaliseren met een eigen foto, al moet je hier wel een kwalitatief goede foto voor uploaden. In verband met de betaalbare prijs een goede prijs/kwaliteit verhouding! Toffe trouwkaarten heeft Greetz!