“Keep calm & say I do”

Op je trouwdag gebeurd er van alles, waar jij als het goed is niks van mee krijgt. Op je trouwdag is het namelijk de bedoeling dat je geniet van alles wat er die dag te wachten staat en dat je je geen moment zorgen maakt. Je bruiloft is z’n dag die voorbij vliegt. Het is dus erg jammer als je je bezig houdt met organisatorische zaakjes op je trouwdag. Dat moet je overlaten aan iemand anders. Iemand met ervaring en die weet wat hij doet, namelijk een toffe (professionele) ceremoniemeester!

De ceremoniemeester
De ceremoniemeester is de gastheer of gastvrouw van je bruiloft en heeft de regie die dag in handen. Hij of zij fungeert als tussenpersoon tussen jou en de gasten, maar ook tussen jou en de leveranciers. De ceremoniemeester maakt van te voren een duidelijke planning welke naar elke leverancier wordt verstuurd, zodat alle betrokken partijen weten waar ze aan toe zijn. Iedereen kan terecht bij de ceremoniemeester en dat maakt dat de ceremoniemeester een bezige bij is op je bruiloft.

Voordeel professionele ceremoniemeester
Wat ik persoonlijk een sterk voordeel vind van een professionele ceremoniemeester is dat je voor deze baan (want dat is het!) geen dierbare hoeft te vragen. Zoals ik al schreef is de ceremoniemeester een bezige bij en zal daardoor niet veel mee krijgen van de bruiloft. Een dierbare wilt natuurlijk juist niks missen van je bruiloft en wilt dan ook niet hoeven na te denken dat hij of zij zo meteen toch echt even de ceremonie moet verlaten om te controleren of die ene leverancier wel aanwezig is. Je dierbaren horen te genieten van je bruiloft!

De werkzaamheden
De werkzaamheden van de ceremoniemeester bestaan onder andere uit: het ophalen/klaarleggen van het bruidsboeket en de corsages, het ontvangen van leveranciers, het assisteren van de fotograaf bij het maken van de foto’s, het controleren of de bruidstaart en champagne klaar staat voor de toost, het klaarleggen van het receptieboek, het in orde maken van de cadeautafel.. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hier ga jij je echter niet druk om maken op je bruiloft. Jouw taak als bride-2-be is om heerlijk te ontspannen, te genieten en JA te zeggen.

Wat mag je van mij als je toffe ceremoniemeester verwachten?
Als je mij als je ceremoniemeester wilt inhuren dan vind ik het belangrijk dat je volledig op mij kan rekenen. Hoe klein of groot je bruiloft ook is, je mag het volgende van mij verwachten:

  • Kennismakingsgesprek met je ceremoniemeester: c’est moi 🙂
  • 1 tot 3 gesprekken om de bruiloft te bespreken (afhankelijk van de grootte van je bruiloft)
  • 1 bezoek aan de trouwlocatie door mij, indien mogelijk samen met jou en je groom-2-be
  • Tips & tricks om je dag nog mooier te maken
  • Opstellen van een gepersonaliseerd draaiboek, inclusief rolbeschrijving
  • Het schrijven van een begeleidende brief welke je bij je uitnodigingen kunt toevoegen
  • Controleren van alle gemaakte afspraken bij leveranciers
  • Mij als je toffe ceremoniemeester en gastvrouw die de gehele dag aanwezig is, de regie in handen heeft en aanspreekpunt is voor alle gasten, leveranciers en locatie(s).
  • Onbeperkt vragen stellen via e-mail
  • Blogpost van je trouwdag op TOFFETROUWBLOG.nl

Prijs
Elke bruiloft is anders. Daarom is het lastig voor mij om een vaste prijs aan te geven wat je kwijt zou zijn wil je mij als jouw toffe ceremoniemeester in huren. De prijs bepalen is voor mij dan ook maatwerk. Al begrijp ik het volledig dat het prettig is om een indicatie te hebben van de kosten. Vandaar dat je hieronder een richtprijs kan vinden. De prijzen zijn voornamelijk gebaseerd op de grootte van een bruiloft. Hoe voller je programma is, hoe meer werk dit voor mij betekent. Als je bruiloft uit 2 dagen bestaat of uit meer dan 300 gasten, dan is het onmogelijk voor mij om je bruiloft in 1 gesprek te bespreken, daar zijn meerdere gesprekken voor nodig. Ook het opstellen van het draaiboek kost meer tijd dan een kleinere bruiloft. Nieuwsgierig naar de prijs die ik reken voor jouw bruiloft? Neem dan contact met mij op, zodat ik je een indicatie kan geven.

TOFFE CEREMONIEMEESTER
Richtprijs: tussen de € 399 en € 1199
(inclusief BTW en exclusief reiskosten)

Een klik met je ceremoniemeester is natuurlijk wel belangrijk. Je geeft namelijk een belangrijke taak in handen van de ceremoniemeester. Je moet hem of haar kunnen vertrouwen. Mocht je na het kennismakingsgesprek niet ‘de’ klik met mij hebben waar je op hoopte, dan kan je dus alsnog van mij af 😉

Interesse in mij als je toffe ceremoniemeester? Of heb je misschien twijfels of vragen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!