TOFFE NEWLYWED – PART 2

Toen ik mijn eigen bruiloft aan het plannen was, vond ik het altijd reuze interessant en leuk om over andere bruidsparen te lezen. Hoe waren zij ten huwelijk gevraagd, waar liepen zij tegen aan, wat is handig om rekening mee te houden, wat zouden ze achteraf gezien anders gedaan hebben en ga zo maar verder. Een bruiloft plannen doen we natuurlijk niet zo vaak. Als het even mee zit, trouwen we het liefst één keer in ons leven 😉 Dit kan daarom best lastig zijn. Maar waarom zouden we het wiel opnieuw uitvinden? Het is veel slimmer om te leren van andere bruidsparen! Vandaar mijn vaste maandelijkse rubriek, waarbij ik een ex-bride de trouwjurk van haar lijf vraag:

TOFFE NEWLYWED

Mijn tweede Newlywed is Milou ( op haar trouwdag 26 jaar). Zij is met haar zwangere buik van 27 weken op 20 september 2013 getrouwd.

Waar en wanneer zijn jullie getrouwd?
We zijn op 20 september 2013 getrouwd bij de Steinse Tuin in Haastrecht. Een prachtige boerderij, midden in en met uitzicht over de weilanden met koeien en schaapjes. Het weer zat gelukkig mee, waardoor we buiten konden trouwen!

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
We hebben elkaar ontmoet bij Domino’s Pizza. Het was niet liefde op het eerste gezicht, of misschien ook wel, maar we zijn langzaamaan naar elkaar toe gegroeid. Omdat we allebei dezelfde functie hadden en we elkaar zo konden vervangen, vroeg ik Peter of hij voor mij op een zaterdag wilde werken, omdat ik mijn verjaardag vierde. De voorwaarde was dat als hij klaar was, hij een drankje mocht komen doen met de andere collega’s. Het werd die avond erg gezellig met z’n allen en eigenlijk waren we elkaar steeds maar aan het plagen. Toen we de maandag daarna allebei weer moesten werken, ontstond samen met een andere collega het idee om dinsdag naar het strand te gaan. Dinsdag vroeg in de ochtend belde die collega op om af te zeggen voor het strand. Heel stiekem vond ik het niet erg en later bleek Peter ook niet. We besloten samen te gaan en hebben het SUPER gehad! We zijn naar Hoek van Holland geweest en hebben alleen maar gekletst en van de zon genoten samen. We bleken enorm op 1 lijn te liggen en we zagen echte soulmates in elkaar. Vonken begonnen over te slaan, die na nog geen 2 dagen resulteerde in een eerste kus. Vanaf dat moment, 20 juli 2006 zijn we een setje!

Wie heeft wie ten huwelijk gevraagd en hoe ging dat?
Peter heeft mij ten huwelijk gevraagd op Rhodos tijdens onze vakantie in mei 2013. Het ging als volgt: we waren op een prachtig en rustig strandje aan de oostkust van Rhodos, en we hadden net bij de enige strandtent die er was geluncht. Peter kan niet zo goed stil zitten. Hij ging even de berg/rots op langs de baai van het strandje. Ik hield hem vanuit mijn luie strandbedje in de gaten, want het zag er ruig uit en omdat er eigenlijk geen andere mensen waren zou niemand hem zien mocht hij vallen ofzo. Na een tijdje zag ik hem weer terug komen, maar hij bleef op een bepaalde plek ‘hangen’. Het leek erop alsof z’n slipper kapot was gegaan of alsof hij zich bezeerd had en even niet verder kon. Hij bleef maar rond lopen, bukken en weer opstaan, bukken en weer opstaan. En hij was maar bezig op die open plek. Ineens ging er bij mij een belletje rinkelen en ging m’n hart enorm te keer. Zou hij in voorbereiding zijn voor een aanzoek? Wat ik er even bij moet zeggen is dat wij voordat we op vakantie gingen, net wisten dat ik zwanger was. Dat is als we die test moesten geloven, want we waren nog niet bij de verloskundige geweest om daar de definitieve “Ja, je bent zwanger” te horen. Ik deed net alsof ik van niks wist en alsof ik niks had gezien. Toen hij weer terug kwam, zei hij: “Je moet echt even mee hoor, even foto’s maken, het is zo mooi daar, we zijn hier maar één keer”. Oké! Camera om m’n nek, slippers aan en we gingen samen. Volgens mij heb ik bewust nog getreuzeld en wat extra foto’s gemaakt, omdat ik het te spannend vond! En dat vond Peter ook, want hij hield steeds maar m’n hand vast en die was terwijl hij vaak koude handen heeft ineens erg warm en behoorlijk kleffig ;-). Ineens moest ik blijven staan en vertelde hij wat hij net had gedaan, deed een stap opzij en er stond in het zand met allemaal steentjes geschreven “Wil je?”. Natuurlijk, ja ik wil!!! Bij ons allebei begonnen de tranen te rollen van geluk en van de spanning die van ons en met name Peter af viel. Het was FAN-TAS-TISCH!

Waren jullie het destijds snel eens over hoe jullie bruiloft eruit zou moeten zien? En, hoe zag jullie bruiloft eruit?
Ja, we moesten wel snel zijn, omdat er een kindje aan zou komen. De nodige dingen moesten thuis ook nog gebeuren, zoals het babykamertje in orde maken. Veel tijd hadden we dus niet. Snelle beslissingen moesten er genomen worden. En waarom 10 locaties bezoeken (lees: kost enorm veel tijd!) als je bij de eerste al een heel goed gevoel hebt en daar alles mogelijk is wat je wenst? Begin juli begonnen we met het organiseren van onze bruiloft. We maakten een begroting met wat we maximaal uit wilden geven en dat per onderdeel opgesplitst. Zo ontstond ook al gauw de dagindeling.

Op de ochtend van onze trouwdag zijn we begonnen met een fotoshoot. Ondertussen werden de daggasten ontvangen door onze ceremoniemeester op onze trouwlocatie met een kopje koffie en iets lekkers. Even later konden ze ons vanaf de dijk aan zien komen in onze prachtige babyblauwe Mustang uit 1967. Daarna hebben we met elkaar genoten van een heerlijk lunchbuffet en hebben we buiten nog wat foto’s gemaakt. Snel daarna arriveerde de trouwambtenaar en ging iedereen klaarzitten voor de ceremonie. Op de Bridal March van Jonathan Cain (Wie? Zoek maar eens op!) kwam ik, samen met mijn vader, aangelopen over de rode loper naar mijn toekomstige hubby. Een erg emotioneel moment! De ceremonie was prachtig! Na de ceremonie hebben we met de daggasten getoast met champagne en de taart aangesneden. Vervolgens druppelden de overige gasten binnen voor de receptie. Het was toen ongeveer 16.00 uur. Omdat het voor mij op dat moment erg zwaar begon te worden met een 27 weken zwangere buik, moest ik steeds even gaan zitten. Rond 18.30 uur vertrokken de overige gasten en zijn we samen met de daggasten uit eten geweest in een nabijgelegen restaurant. Aan het einde van de avond waren we erg moe en vertrokken richting huis.

Was de bruiloft zoals jullie je hadden voorgesteld?
Absoluut! Het was een ontspannen dag en dat was ook echt de bedoeling. Geen feest, dat zag ik ook echt niet zitten met mijn zwangere buik. We zijn het grootste deel op dezelfde prachtige locatie geweest en dat was heel erg fijn! We hebben bewust gekozen om veel met de daggasten te zijn, om het een beetje intiem en bijzonder te houden. Onze wens was dan ook om geen nieuwsgierige ooms, tantes, collega’s (hoe lief ze ook allemaal zijn) om het hoekje te zien staan bij de ceremonie.

Wat vond je het allermooiste moment?
Er waren een hele hoop mooie momenten! Het moest vooral zo zijn dat toen wij opstonden voor het ja-woord, de wolken opzij schoven en de zon heel eventjes voor ons scheen. Super! Wie dat heeft geregeld is een topper! Eigenlijk het allermooiste is dat iedereen die je lief is, volledig bij je is, voor jou op de grootste dag van je leven. Alleen al dat te beseffen is al zo bijzonder. Dat is echt genieten, ik voelde echt één en al liefde op onze liefdesdag. Het kon niet beter!

Welke leverancier zou je aan ieder bruidspaar aanbevelen?
De locatie “de SteinseTuin” is op zich al een absolute aanrader. Natuurlijk moet de omgeving wel je ding zijn, als je wil trouwen in een kasteel dan gaat het al over. De communicatie was erg prettig, verliep vlot en ze deden erg hun best. Alles stond op tijd klaar, overal was aan gedacht en ze hebben ons echt verrast met hoe ze ons die dag hebben ontzorgd.

Verder is een taart van “Taarten en Geschenken” ook echt een aanrader! Omdat we een beperkt budget te besteden hadden, ging ik op zoek naar een betaalbaar adresje voor een taart. We hadden eerst ook nog eens een ander idee wat betreft de taart, dus het was best last-minute. Toevallig kregen we een adresje van een collega. Werkelijk alle communicatie is via mail verlopen en met een verbluffend resultaat. De taart stond te stralen met onze mooie taarttopper erop en was HEER-LIJK!

Wat vond je erg lastig om te regelen?
Eigenlijk vond ik niets erg lastig. Mijn werk bestaat voor een heel groot deel uit plannen, regelen en organiseren. Hetgeen wat er geregeld moest worden was natuurlijk wel nieuw en dat was hooguit een uitdaging te noemen. Ik vond het erg leuk om te doen!

Wat had je achteraf gezien anders gedaan?
Dat kan ik echt niet zomaar 1, 2, 3 bedenken. Ik kijk er nog steeds met een heel fijn en goed gevoel op terug. Als ik m’n ogen dichtdoe, kan ik het filmpje zoals ik onze dag heb beleefd zo weer laten afspelen. Heerlijk is dat! Hopelijk blijf dat nog heel lang zo!

Wat zou je als tip willen meegeven aan brides-2-be?
Goed is goed genoeg! Begin geen 2 jaar van te voren met het regelen van je bruiloft, dat scheelt een hoop stress. Bereid je voor op het maken van ontzettend veel keuzes, gebruik je verstand, maar vooral je gevoel daarbij. Voelt het goed? Ga er dan voor, sta erachter en laat niemand je van de wijs brengen. Het is JOUW dag! 🙂 En geniet ook van het regelen van de bruiloft, het is vooral ook erg leuk! Doe het niet alleen, maar betrek je toekomstige echtgenoot erbij! Genoeg tips zo, geloof ik!

 Zou jij het leuk vinden om de ins and outs te vertellen over je bruiloft? Dan ben ik op zoek naar jou! Stuur een mailtje met een korte introductie naar vraaghet@toffetrouwblog.nl en wie weet ben jij mijn volgende Toffe Newlywed!