Toffe Trouwtip 1 – Vind je het lastig om te bepalen hoe je begint met het schrijven van je wedding vows? Lees dan de tips die ik geef in deze blogpost.

Toffe Trouwtip 2 – Ik ben helemaal fan van een thema bruiloft. Ik zou het ieder bruidspaar dan ook aanraden. Een thema hoeft ook niet overduidelijk te zijn, tenzij je dat graag wilt natuurlijk, maar een thema kan en mag ook heel subtiel. Waarom kiezen voor een thema bruiloft? Het geeft zoveel voordelen! Nieuwsgierig naar alle voordelen? Lees ze hier!

Toffe Trouwtip 3 – Een kostenoverzicht is de basis van je bruiloft, of je nou wel of niet op je budget moet/wilt letten. In je kostenoverzicht kun je in één oogopslag zien waar je geld naar toe gaat en naar aanleiding van je prioriteiten kun je veel makkelijker beslissingen nemen. Pas geleden heb ik je mijn kostenoverzicht gedeeld, waar je zelf mee aan de slag kunt gaan!

Toffe Trouwtip 4 – Vanuit je beschikbare budget (kostenoverzicht) en je prioriteitenlijstje kun je beginnen met het plannen van je bruiloft. Er bestaat ontzettend veel in de wondere wereld van weddings. Het is daarom onmogelijk om alles in je bruiloft te verwerken: prioriteiten stellen dus! Wat vinden jij en je partner belangrijk en wat minder?

Toffe Trouwtip 5 – Als toffe ceremoniemeester heb ik een simpele, eenvoudige, maar krachtige checklist in elkaar weten te zetten. Een checklist die ik voor elke bruiloft die ik organiseer kan gebruiken. Een goed opgezette checklist zorgt ervoor dat je veel minder tijd nodig hebt voor de organisatie van je trouwdag. Nieuwsgierig naar deze checklist? Vind hem hier.

Toffe Trouwtip 6 – Oriënteren begint in eerste instantie gewoon thuis op de bank met een lekker kopje thee erbij! Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten trouwjurken, dat je soms door de bomen het bos niet kan zien. Wil je bijvoorbeeld een gekleurde trouwjurk of kies je liever voor maagdelijk wit? Een jurk met een sleep of juist zonder? Een echte Assepoester jurk of juist totaal niet? Een korte of een lange jurk of misschien een combinatie hiervan: voor kort en achter lang? Het aanbod is enorm!

Toffe Trouwtip 7 – Bruidsmeisjes zijn volwassen vrouwen en zijn de steun en toeverlaat van de bruid. Zij helpen bij de voorbereidingen en assisteren de bruid op haar trouwdag. Eigenlijk zijn het een soort van ceremoniemeesters, alleen heeft dan niet één persoon deze taak, maar is deze verdeeld over een aantal personen. De bruidsmeisjes dus! Lees hier mijn 6 redenen waarom elke bruid minimaal één bruidsmeisje nodig heeft!

Toffe Trouwtips 8 – Een vlek op je trouwjurk? Make-up uitgelopen? Nagel gebroken? You don’t have to worry! Begin een aantal weken voor je bruiloft met het samenstellen van een noodkoffer. Deze noodkoffer geef je op je trouwdag aan je ceremoniemeester. Mocht er onverhoopt een crisis uitbreken, dan zijn jij en je ceremoniemeester voorbereid! In een eerdere blogpost heb ik de inhoud van mijn noodkoffer met je gedeeld.

Toffe Trouwtips 9 – Wat ik heb gemerkt is dat je omgeving vaak niet doorheeft dat dit vervelend is. Ze hebben meestal juist het idee dat ze jullie hier enorm mee helpen. Geef aan dat jullie het erg leuk vinden dat ze zo met de bruiloft bezig zijn, maar dat het jullie grote dag is en jullie het graag op je eigen manier doen. Ze hoeven het er niet mee eens te zijn, maar laat ze het wel respecteren.

Toffe Trouwtips 10 – Muziek kan namelijk je stemming beïnvloeden, deze twee zijn nauw met elkaar verbonden. Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. Als je dus nerveus bent, kan een muziekje helpen om je te ontspannen. Wil je misschien alvast in de feeststemming komen, zet dan een vrolijk nummer op! Het kan ook zijn dat je je persoonlijke wedding vows nog niet helemaal af hebt, dan kan muziek je misschien net dat beetje inspiratie geven dat je nodig hebt om het af te maken.

Toffe Trouwtips 11 – Ik hou van films! Niet voor niets was dit dan ook het thema van mijn eigen bruiloft 🙂 Ik vind het zulke heerlijke ontspanning. Als je gaat trouwen zijn trouwfilms ook nog eens ontzettend handig om in de sfeer te komen. Even helemaal wegdromen en je eigen bruiloft visualiseren. Love it! In deze blogpost behandel ik een aantal trouwfilms en geef ik aan of ik het een toffe film vind ter inspiratie voor je eigen bruiloft.

Toffe Trouwtips 12 – Een kennis uit de cateringwereld wilde voor mij tegen een gereduceerd tarief de catering verzorgen. Toevallig heb ik een kennis die werkt bij een cateraar, maar wellicht heb jij wel een familielid, vriendin of kennis die visagiste, kapster of bloemstilist is die jou graag zou willen helpen bij je bruiloft. Maak gebruik van deze connecties!

Toffe Trouwtip 13 – Lees ALTIJD de algemene voorwaarden door. Wat gebeurd er bijvoorbeeld als de zangeres die je wilt boeken afzegt in geval van overmacht (zoals ziekte)? Wat gebeurd er in het geval van een faillissement? Het is belangrijk om te weten wat de consequenties hiervan zijn; krijg je je geld terug, of zal er een andere, maar gelijkwaardige zangeres haar plaats innemen? Denk hierbij ook goed na wat je zelf zou willen.

Toffe Trouwtip 14 – Persoonlijk ben ik een enorme fan van Etsy, omdat je er veel mooie & unieke producten kunt vinden. Etsy heeft op dit moment meer dan 1 miljoen actieve shops. Het aanbod is dus enorm. Er zitten hier en daar hele mooie producten tussen, al is dit met zoveel actieve shops wel even zoeken. Vandaar dat als ik iets heel tofs op Etsy heb gezien op het gebied van bruiloften, ik dit graag met je deel op mijn blog. Naast dat je producten kan kopen, is Etsy ook een hele handige manier om inspiratie op te doen voor je trouwdag. Er worden natuurlijk onder andere handgemaakte producten verkocht en sommige van die producten kun je ook makkelijk zelf maken!

Toffe Trouwtip 15 – Mond op mond reclame is de beste aanbeveling die je kunt krijgen!

Toffe Trouwtip 16 – Wat wil je maximaal uitgeven aan je bruidsjurk? Trouwjurken kunnen enorm variëren in prijs. Je hebt trouwjurken outlets waarbij je al een trouwjurk voor € 300 kan kopen, maar je hebt ook de wat luxere bruidsmodewinkels waar de prijs hoger ligt. Stel dus eerst je maximaal te besteden budget vast. Op basis hiervan kan je een aantal bruidsmodewinkels selecteren die passen bij jouw maximaal te besteden budget.

Toffe Trouwtip 17 – Mocht een leverancier niet op tijd aanwezig zijn, dan kan je ceremoniemeester de leverancier bellen om te informeren hoe het ervoor staat. Mocht de leverancier door overmacht iets later zijn, dan kan je ceremoniemeester hierop in spelen.

Toffe Trouwtip 18 – Als jij of één van je gasten onverhoopt niet lekker wordt, dan is het in z’n geval altijd handig als je ceremoniemeester een lijst met telefoonnummers heeft voor de dichtstbijzijnde diensten. Op deze manier hoeft er geen tijd verloren te gaan met het zoeken naar deze gegevens.

Toffe Trouwtip 19 – Zodra je wakker word is de tijd aangebroken van het GENIETEN! Laat alles over aan je ceremoniemeester en geniet van elk moment!

Toffe Trouwtip 20 – Sommige van deze situaties zorgen voor ontzettend mooie en eerlijke momenten.

Toffe Trouwtip 21 – Er zijn bruidsmodewinkels waar je een afspraak moet maken, maar ze zijn er ook waarbij dit niet nodig is. Als je naar een winkel gaat zonder afspraak, is het handig als je doordeweeks beschikbaar bent. Het is dan vele malen rustiger dan in het weekend en zo heeft de verkoopster alle aandacht en tijd voor jou. Mocht de bruidsmodewinkel met afspraken werken, dan maakt het naar mijn mening niet zo veel uit. Je hebt dan de gehele tijd een verkoopster tot je beschikking.

Toffe Trouwtip 22 – Hoe lastig al dat commentaar van anderen ook kan zijn zijn, trouw hoe jij en je partner willen trouwen! Niet wat er van jullie verwacht wordt of hoe het ‘hoort’. Vinden jullie het leuk om de tradities in acht te nemen, hartstikke leuk! Willen jullie out of the box trouwen, ook hartstikke leuk! Dat moet ook gewoon kunnen! It’s your BIG day! Lees hier het verhaal van Patty Golsteijn die samen met haar man hun eigen plan getrokken heeft. Ge-wel-dig!

Toffe Trouwtip 23 – Mocht er iets gebeuren met de ringen, dan kan je deze opnieuw kopen. Als er echter iets mis gaat met de foto’s, dan kan je hier helaas niks meer aan doen. Je trouwt maar één keer, waardoor je aan het uiteindelijke resultaat niks meer kan veranderen.

Toffe Trouwtip 24 – Een persoonlijke bruiloft is namelijk al one of a kind!

Toffe Trouwtip 25 – One should not attend their wedding, without a good breakfast!

Toffe Trouwtip 26 – Inlopen, inlopen, inlopen!

Toffe Trouwtip 27 – Do I need to say more?

Toffe Trouwtip 28 – Pinterest is een soort digitaal prikbord waarop je allerlei ideeen kan ‘prikken’. In het Engels dus ook wel ‘pinnen’. Tegenwoordig zijn er ook heel veel websites die een Pinterest button hebben, waardoor je als je iets moois ziet, dit heel makkelijk op je Pinterest account kan ‘pinnen’.

Toffe Trouwtip 29 – Mocht er onverhoopt toch een kleine woordenwisseling uitbreken, dan kan je ceremoniemeester hierop inspelen, zodat het niet hoeft te escaleren.

Toffe Trouwtip 30 – Cliché, maar waar: het wordt de mooiste dag van je leven! Heb daar vertrouwen in!

Toffe trouwtip 31 – Door goed na te denken over de indeling van je trouwdag kan je besparen op bepaalde aspecten. Door bijvoorbeeld laat in de middag/begin van de avond te trouwen zou je eventueel de bruidstaart achterwege kunnen laten. Er kan ook gedacht worden aan een uitgebreide ceremonie met aansluitend een receptie, maar een klein diner ter afsluiting. Eventueel zou het diner ook overgeslagen worden en de receptie wat groter aanpakken met hapjes, drankjes en een bruidstaart.

→ Heb jij nog een goede tip? Vertel het mij! Ik plaats hem graag als Toffe Trouwtip!