TOFFE TROUWFILMS

Ik hou van films! Niet voor niets was dit dan ook het thema van mijn eigen bruiloft 🙂 Ik vind het zulke heerlijke ontspanning. Als je gaat trouwen zijn trouwfilms ook nog eens ontzettend handig om in de sfeer te komen. Even helemaal wegdromen en je eigen bruiloft visualiseren. Love it!

Het lijkt mij erg leuk om eens in de zoveel tijd een aantal films te behandelen, waarbij ik mijn visie geef. Wat vind ik van de film? Zou ik ‘m aanraden? Is het een film waarbij je inderdaad heerlijk in de trouwstemming komt, of kan je de film dan beter bewaren voor na je bruiloft? Kort gezegd: vind ik het een TOFFETROUWFILM of niet?

Here we go!

→ Bridesmaids
Ondanks dat je door de titel iets anders zou verwachten, draait deze film niet direct om een bruiloft. Het is ook geen romantische komedie, waarbij een vrouw alleen maar gelukkig kan zijn als ze de juiste man vindt. Nee, het gaat om vriendschap. Het gaat om twee beste vriendinnen die allebei een andere richting op gaan. Het gaat om Annie en Lillian. Annie wordt door Lilian gevraagd om ‘maid of honor’ te zijn op haar bruiloft. Het leven van Annie is echter nogal een puinhoop, zowel haar eigen cupcake bedrijf als haar liefdesleven zijn mislukt. Het helpt niet als Lillian een nieuwe vriendin heeft die in alles perfect lijkt te zijn, en zij elkaar proberen af te troeven in het regelen van onder andere het verlovingsfeestje en de ‘bridal shower’. Iets wat een ontzettend leuke periode zou moeten zijn, is in deze film een achtbaan van emoties.

Wat ik zo leuk vind aan Bridesmaids, is dat dit naar mijn mening meer past in het echte leven. De bruid en de bruidsmeisjes hebben allemaal imperfecties, en hiermee doel ik niet op hun uiterlijk, maar over het maken van verkeerde beslissingen in het leven. Iets wat wij allemaal wel eens maken. Het klinkt nu alsof Bridesmaids een dramafilm is, maar dat is totaal niet het geval. Ik vind de film hilarisch!

Je moet wel van een film als Bridesmaids houden. Ik kan mij herinneren dat mijn ouders de film hebben opgezet, maar dat ze hem na 20 minuutjes hebben uitgezet, omdat ze er niks aan vonden.
Ik vind het in ieder geval een TOFFETROUWFILM!

→ Bride Wars
Liv en Emma zijn beste vriendinnen en van kleins af aan dromen ze van een prachtige bruiloft in het luxueuze Plaza Hotel. Hun droom lijkt uit te komen als ze door hun vriendjes ten huwelijk worden gevraagd. Beide huren ze dezelfde wedding planner in, welke de fout maakt om het Plaza Hotel voor zowel Liv en Emma op dezelfde dag te reserveren. En de eerste volgende beschikbaarheid in het Plaza Hotel is over 3 jaar! Allebei weigeren ze om hun bruiloft te verplaatsen, en dit betekent… oorlog!

Toen ik net begonnen was met kijken, zag het er veel belovend uit, maar naarmate de film naderde hoe meer ik hem vond tegenvallen. De ‘oorlog’ die we konden volgen, bestond grotendeels uit dat wat ik al in de trailer had gezien. Er zitten een paar leuke stukken in, maar daar blijft het bij. De situatie loopt uit tot een erg rommelig einde, waarvan ze het naar mijn gevoel een beetje makkelijk afraffelen. Daarnaast vind ik het allemaal nogal overdreven. Overdreven kan hilarisch zijn, maar in deze film was het irritant.

Vind ik dit een TOFFETROUWFILM? Nee, ik zou hem niet aanraden. Hier en daar zaten er wat leuke scenes tussen, maar daar blijft het bij. Ik vind het niet erg om hem gezien te hebben, maar ik zou hem niet nog een keer kijken.

→ My Best Friends Wedding
Een echte klassieker! Ik ga er van uit dat veel vrouwen deze film al een keer gezien hebben, maar voor het geval je hem nog niet gezien heb.. een echte aanrader!!

De film gaat over Michael, zijn beste vriendin Julliane en zijn verloofde Kimmy. Michael en Julliane kennen elkaar van vroeger toen zij nog studeerden. Destijds hadden ze een pact gesloten dat als ze allebei nog vrijgezel zouden zijn op 28 jarige leeftijd, zij met elkaar zouden trouwen. Allebei zijn ze bijna 28 en als Michael op een gegeven moment Julliane opbelt nadat ze elkaar lange tijd niet gesproken hebben, denkt Julliane dat Michael haar ten huwelijk wilt vragen. Dit is echter niet het geval. Hij wilt haar vertellen dat hij is verloofd en over 3 dagen gaat trouwen! Julliane komt er hierdoor achter dat ze altijd van Michael gehouden heeft en hem terug wilt. Hierdoor doet ze er alles aan om de bruiloft van Michael en Kimmy te saboteren.

Je zou denken dat je weet hoe de film eindigt, maar dit is niet het geval! De boodschap van de film vind ik ook erg mooi, namelijk dat je niet altijd kan krijgen wat je wilt hebben.

Ik vind dit een TOFFETROUWFILM!

→ Bride Flight
Bright Flight is een drama film, waardoor het niet echt een geschikte film is om in weg te dromen en inspiratie op te doen voor je eigen bruiloft. Maar het gaat, zoals de titel doet vermoeden, wel over brides-2-be. Op Filmtotaal staat het volgende over de film:

“Om te ontsnappen aan het naoorlogse klimaat van Nederland en om een nieuw begin te maken in hun jonge leven emigreren Marjorie, Ada en Esther in 1953 naar Nieuw-Zeeland. Vol van dromen en verlangens over liefde, geluk en succes reizen ze hun verloofdes achterna. Aan boord van de vlucht ontmoeten de drie meiden de jonge Frank. Hij heeft plannen om als wijnboer fortuin te maken. Hij is aantrekkelijk, anders dan hun Nederlandse verloofdes en een vrij man. Ieder voor zich voelen de vrouwen zich tot hem aangetrokken maar ze beseffen nog niet dat de ontmoeting grote gevolgen heeft voor de rest van hun nieuwe leven.Na aankomst gaan ze ieder hun eigen weg, in de veronderstelling dat ze elkaar nooit meer zullen zien.”

Dit is z’n film waar ik aan het begin niet zo goed wist wat ik ervan moest vinden. Na ongeveer 45 tot 60 minuten heb ik de film dan ook stop gezet. Op de één of andere manier was ik toch nieuwsgierig naar het verloop van de film, waardoor ik de hem de volgende avond weer heb aangezet. Ik weet nog steeds niet of ik de film nou saai vind of toch soort van spannend. Hoe gek het ook klinkt, ik denk een combinatie van beide. Het verhaal vind ik mooi, ik vind dat er ook goed geacteerd word en tijdens de hele film kon ik goed met de personages meeleven.

Vind ik het een TOFFETROUWFILM? Ja en nee.. ik denk dat dit soort films je sowieso moeten aanspreken. Je moet van zulke verhalen houden. Ik denk dat ik er een beetje tussenin hang, waardoor ik nog steeds niet zo goed weet wat ik er van vind. Houd je van drama films en spreekt het verhaal je aan? Dan denk ik dat het voor jou wel een TOFFETROUWFILM is, zo niet, dan kan je deze film beter aan je voorbij laten gaan.

→ Love Actually
Deze film staat 100% in mijn top 3. Ik vind dit z’n heerlijke film. Er komt wel een klein stukje van een bruiloft in voor, maar het is geen trouwfilm, dit staat niet centraal in deze film. De liefde staat centraal!! Het is ook weer geen liefdesverhaal, maar een verhaal over de liefde. Een ideale film om in de stemming te komen voor je bruiloft, omdat je na het kijken van deze film gewoon verliefd wordt op alles en iedereen.

Love Actually speelt zich af in de weken voor Kerstmis. In de film lopen acht verhalen door elkaar heen, waarbij het in elk verhaal om de liefde gaat. Om precies te zijn over verliefd zijn en wat dit allemaal met zich meebrengt. We krijgen verschillende soorten relaties te zien, vader en zoon, vriendje en vriendinnetje, man en vrouw, broer en zus etc.  Ieder van deze personages beleven de liefde op hun eigen manier. Love is all around you!

Ik vind dit een TOFFETROUWFILM!

♥ Ik ben nieuwsgierig! Welke trouwfilm(s) zou jij aanraden en waarom?