Eefje Ijsselsteijn is weddingplanner bij Evy’s Proposal. Organiseren en creatief bezig zijn is haar passie, dat waar ze enthousiast van wordt! Naast het organiseren van bruiloften geeft Evy je ook een kijkje in haar eigen leven via haar kanaal Evy’s Life waar ze je laat zien wat haar bezig houdt, waar ze tegenaan loopt en waar ze blij van wordt. Verder schrijft ze samen met twee andere Rotterdamse girls wekelijks een artikel voor de Metro voor de rubriek ‘Rott Spot Girls’ waarbij ze haar leukste tips op het gebied van eten, drinken, uitgaan, shoppen, lifestyle en fashion met je deelt. Evy likes to organise, inspire & share! Voor TOFFE TROUWBLOG zal ze regelmatig een gastblog schrijven!

Tja… wie duimt er nou niet voor dat zonnetje op dé dag van het JA-woord? Maar feit is dat we in Nederland nooit weten wat voor weer het wordt. Soms zijn de dagen in oktober nog mooier dan de dagen in juli of augustus. Mrs. Sun & Mr. Rain houden het altijd spannend of ze op de trouwdag arriveren. En we duimen altijd voor de no show van Mr. Rain. Ene keer lukt het. Maar lukt het niet… na al dat geduim is de teleurstelling nog groter.

Voor wie in de lente of in de zomer is gevraagd en niet een jaar wilt wachten: Trouwen in de maand oktober tot en met maart heeft ook zijn charmes! Al vind ik dat werkelijk elk seizoen iets heeft. Elk weertype heeft haar eigen charme. Oke, regen laat je feest soms een beetje in het water lopen, maar tegenwoordig zijn er hele toffe poncho’s te koop, in tijgerprint tot transparant! Een mega stijlvolle shoot is dan gewoon mogelijk. En wat dacht je van de umbrella’s? Leuk om in een gietijzeren bak neer te zetten, of als decoratie! Wedden dat je uiteindelijk ook gewoon gek gaat doen in de druppels. En die Sunshower doet het goed op de foto’s! Regen geeft leuke speelse kiekjes en de make up van tegenwoordig is echt wel rain-proof!

En ja, zon is natuurlijk waar wij enorm van genieten! Vandaar dat vele bruidsparen in de zomer willen trouwen: “We willen een gave buitenlocatie, maar het moet ook een mooie binnenruimte hebben, want stel dat het regent.” Maar ja “stel”, dus stiekem hopen ze echt op zon. En dan weken van tevoren al de weersberichten in de gaten houden. Stress stress stress… voor iets waar je niks aan kan doen.

TROUWEN IN DE HERFST OF WINTER
Laten we het eens omdraaien! We trouwen lekker in de herfst of winter. We verwachten het zonnetje niet… maar laat Mrs. Sun zich zien, dan is het mooi meegenomen & zullen we het wel echt verdiend hebben. Als in de winter het zonnetje maar even tevoorschijn komt, zitten we in Nederland toch al direct op het terras. Dus geen teleurstelling en een nog grotere surprise mochten we op dé dag ineens buiten kunnen vertoeven. Heater & kleedjes erbij… hoe knus!!! En zo’n kasteel ziet er in de winteravond nog sprookjesachtiger uit, toch?!

En weet je hoe mooi de kiekjes zijn met de herfstbladeren- & kleuren? Dit kan je ook weer gaaf kan inzetten als decoratie. Of de sneeuw! Oké… dan moeten we nog iets meer geluk hebben dan dat zonnetje in de zomer! Sneeuw met Kerst en de 11-stedentocht zijn ook geen vaste items meer in het jaar… haha. Maar hoe gaaf & uniek zou dat zijn!? Dus waarom altijd maar duimen voor de zon in de zomer? Terwijl je ook een hele grove gok kan wagen voor een schitterende winterdag!

WAT ZOU EVY DOEN?
Nu vraag je je vast af… “Evy, jij bent nog niet getrouwd… wat zou jij zelf nou doen?” Ik vind werkelijk alle seizoenen mooi! En tuurlijk, de zon is geweldig. Maar ik kan je nu vertellen dat ik het laat afhangen van wanneer ik gevraagd word. Een Event voor het KWF regelde ik in één maand. Denk je dat als ik in juni gevraagd word, ik ga wachten tot de zomer het jaar erop? Haha… nee dan wordt het bij mij toch echt september of einde van het jaar.

Er gaat dan één gedachte door me heen… maar de jurk dan? Mouwen wil je niet. Maar die negatieve gedachte is direct al weg. Hartje winter loop ik ook in mijn shirt even naar buiten. Dus voor de foto’s… prima dat strapless lijfje (Marnix, je leest dit niet toch?). En hoe gaaf om er nog leuke & unieke accessoire bij te zoeken… een shawl, vestje… pfff tegen die tijd kom ik wel wat gaafs tegen hoor.En met de aankleding kan je je met alle seizoenen toch laten gaan. Is het geen zomerse surf sfeer, dan is het toch gewoon een winterse vintage look! Juist dan kan ik mijn creativiteit lekker laten gaan. In plaats van Prosecco, lekker Glühwein met de toast! Of die overheerlijke winterse cocktail, waar je vrienden heel de avond niet over uitgepraat raken. Oké… ik maak een eind aan dit stuk! Mijn creativiteit slaat op hol!

♥ TOT BLOGS!